RIK:s säsong över - Sävehof vidare

De ekonomiska problemen verkar Redbergslid klara av. Sportsligt är det värre. Efter förlust med 23-27 mot Sävehof på torsdagskvällen är säsongen över för RIK.

Redbergslids IK betalade på torsdagen den sista delen av sin skatteskuld, 400 000 kronor. Därmed tog den anrika klubben ett stort steg mot att få förnyad licens för spel i elitserien av handbollens liganämnd.

Nästa mål för RIK blir att betala de löner man är skyldig sina spelare. Den senaste löneutbetalningen gjordes i november.

-Vi har sagt att spelarna ska få betalt. Men jag kan inte säga exakt hur mycket pengar det rör sig om. Det beror lite på hur man räknar, säger RIK:s kassör Torild Berg till TT.

-Men att betala spelarna är inget krav för att få elitlicens, tillägger Berg.

Inom kort kommer RIK att göra ett preliminärt bokslut för säsongen. Verksamhetsåret sträcker sig till den 30 april.

-Liganämnden vill att vi ska klara vår budget. Men vi har inte fått något exakt krav, säger Torild Berg.

Tidigare i veckan betalade klubben knappt en miljon kronor som man var skyldig kronofogden respektive Skatteverket. Senare på torsdagen var det dock sportsligt betydligt tyngre. Sävehof vann den tredje raka matchen i SM-slutspelet och är vidare till semifinal.

TT / Västekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".