Handboll

Alingsås har kopplat greppet

I kvartsfinalspelet mellan Alingsås och Lindesberg har Alingsås kopplat greppet efter seger, 29-26 på torsdagskvällen. Segern betyder att Alingsås leder med 2-1 i matcher.

Bakom segern låg bland annat storspel av andremålvakten Daniel Svensson, som fick hoppa in i handlingen när företmålisen Richard Kappelin svajade.

- Jag tycker vi fick ett lyft hela laget när jag kom in, det flöt på och kändes jäkligt bra, konstaterar Daniel Svensson, som stod för tiotalet högklassiga räddningar, vilket vände matchen för Alingsås.

Hemmalaget såg länge pressat ut i den första halvleken och Lindesberg förde matchen. Men efter att bortalagets storskytt Tobias Warvne tvingades kliva av och bli omplåstrad de sista tio minuterna i första halvlek tog Alingsås kommandot, stärkta av sin storspelande målvakt. Laget hämtade upp gästernas tremålsledning och kunde gå till paus med 14-13 på resultattavlan. Den nöjde tiomålsskytten Kristian Bliznac hade även han en stor del i Alingsås seger.

- Jag älskar Nolhagahallen, det var kul att få kliva fram och stänka in några mål från elva-tolv meter. Bliznac var ändå relativt missnöjd med sitt lags inställningl.

- Jag tycker att många i laget måste kliva fram nu och visa att det är roligt med slutspel. Vi har ju tränat sen i augusti för det här.

Returmatchen går i Örebro på söndag.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".