Brist på grus stoppar cirkus

Cirkus Maximum, som nu är ute på Sverige-turné, har stora problem med att sätta upp sina tält på vissa orter Tälten går nämligen inte att spika fast på annat än grusplaner - något som det börjar finnas ont om när konstgräsplanerna vinner mark

Cirkusdirektör Bengt Källquist är rädd för att exempelvis Alingsås snart inte längre ska ha någon grusplan där cirkusen ska kunna slå upp sitt tält:

– Ibland får vi reda på det bara några veckor före föreställning att gamla grusplaner som vi disponerat i 10-20 år ska beläggas med konstgräs.   

Det är klart att idrottsföreningen är stolt för att den ska få en konstgräsplan som man kan spela på året runt och är uppvärmd, men vi vet inte riktigt vart vi ska ta vägen.  

Just nu är Cirkus Maximum ute på Sverigeturné. Igår var de i Ulricehamn, där man inte hade några problem med tältplats - men på många andra håll i Sverige har man gjort om grusplaner till konstgräsplaner där det är omöjligt att sätta upp en cirkus.

Det är inte alltid så enkelt att hitta ett annat alternativ så det händer att man måste stryka vissa orter.

– I Umeå tyckte man att vi skulle vara på travbanan tio kilometer utanför stan och utan kommunikationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".