Samtliga förbund uttalade sitt stöd för Wanja Lundby-Wedin. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.

Skilda åsikter om LO-besked

På måndagskvällen kom beskedet att LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin sitter kvar. Beskedet kom som en överraskning för Anders Hagberg, ordförande för Kommunal Väst.

– Med tanke på hur jag har resonerat tidigare så skall jag säga att jag är lite smått förvånad. Jag tycker trycket kring Wanja och hennes person och det massmediala trycket på en förväntad avgång var väldigt stor. Så jag var lite överraskad kring det, säger Anders Hagberg.

Under måndagens maratonmöte uttalade samtliga förbund sitt stöd för Wanja Lundby-Wedin som nu kommer att avsäga sig samtliga uppdrag och koncentrera sig på det fackliga arbetet. 

Anders Hagberg i Kommunal Väst tycker att det är bra Men många av kommunals medlemmar är såklart besvikna på Wanja Lundby-Wedin.

– Det är ju så att det finns en syn på det här, att det här är fördjävligt. Nu har ju Wanja uttryckt att hon skall fokusera på det som vi brukar kalla för det medlemsnära arbetet, att hon skall komma ut och träffa folk och prata med dem. Det tror jag är en väldigt bra grej. Att man inte främjar sig, utan går ut och pratar med dem som man i yttersta hand företräder och som man skall ha ett starkt förtroende hos, säger Anders Hagberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".