A-lagsspelaren Marcus Enström sopar golvet. Foto: Martin Eriksson/SR.

Handbollsfeber i Alingsås

På onsdagskvällen spelar Alingsås handbollsherrar den avgörande matchen i kvartsfinalserien mot Lindesberg i Nolhagahallen.

Nu börjar stadens politiker inse PR-värdet av att ha ett handbollslag i elitserien. Allt pekar på att Nolhagahallen kommer byggas om till en kostnad av 60 miljoner kronor.

Folkpartisten Kristina Grapenholm sitter med i kommunstyrelsen.

– Vi syns, vi hörs och vi märks i positiva ordalag och det förstärker vårt varumärke, säger Kristina Grapenholm.

Vad kommer hända med Nolhagahallen nu?

– Vi har nu ett koncept och vi kommer fatta det slutgiltliga beslutet i maj på kommunfullmäktige. Det allra sista som skall upp på kommunfullmäktige är hyresavtalen som kommer bli klart i dagarna, säger Kristina Grapenholm.

Det blåa tv-golvet rullas ut på Nolhagahallens gamla slitna träparkett. Inför onsdagens tv-sända och avgörande kvartsfinalmatch mot Lindesberg i herrarnas handbollslutspel så görs nu de sista förberedelserna i den gamla slitna hallen.

A-lagsspelaren Marcus Enström är en av dem som hjälper till.

Är detta sätt att ladda för dig?

– Ja kanske, vi får väl hoppas det, säger Marcus Enström.

Hur mycket handboll snackas det i Alingsås nu?

– Väldigt mycket, och det är väldigt roligt, säger Marcus Enström.

Årets handbollsframgångar för Alingsås ger inte bara ett ekonomiskt tillskott i kassan för klubben, som inte budgeterat för slutspel och för varje hemmamatch i slutspelet drar in runt 60 000 kronor. Enligt folkpartisten Kristina Grapenholm har de sportsliga framgångarna skyndat på ombyggnaden av hallen.

– Självklart har det påskyndat. Vi är ju måna om att ha ett lag i elitserien. det stärker vårt varumärke och det är viktigt för oss i Alingsås.

Ombyggnaden av Nolhagahallen beräknas vara klar hösten 2010.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".