Utställning om evolutionsteorin

Sjöfartsmuseet inviger idag utställningen ”Historiens viktigaste upptäcktsresa”. Den skildrar Darwins fem år långa världsomsegling som ledde till hans teori om livets utveckling på jorden.

– Han var bara 22 år gammal när han gav sig ut på den här resan som blev jätteviktig. Han gav sig iväg för att studera geologi och göra insamlingar av djur och fossil. Och sakta men säkert började han komma på att det som var den rådande uppfattningen att alla arter var skapade som de var i sitt nuvarande skick inte stämde, säger marinbiolog och enhetschef Björn Källström på Sjöfartsmuseet.

Där har den tropiska delen av akvariet byggts om till utställningen om Darwin. Med kartor, bildspel,interaktiva stationer och två nya djurarter bland annat.

Besökarna följer Darwins resa som gav honom ledtrådarna till evolutionsteorin. 12-årige David och en del andra skolbarn tjuvkikade lite och David vet mycket väl vem Darwin var.

– Han som upptäckte evolutionen, att människorna har utvecklats från däggdjuren som kom upp från vattnet, säger David.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".