Supporterbråk i samband med IFK Göteborg - Djurgården under påskhelgen. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Påskhelgens huliganbråk får konsekvenser

Huliganvåld ska stoppas

Den politiska ledningen i Göteborg samlar nu olika intressenter för att få stopp på våldet kring fotbollsmatcherna i staden. Polis, klubbar och politiker ska konsultera expertis för att förhindra huliganismen.

I samband med matcherna i Göteborg under påskhelgen (IFK Göteborg-Djurgården och Gais-Helsingborg) ställde huliganer från de olika lägren till med bråk på stan och inne på Centralstationen. Vilket har fått politikerna att agera.

- Det är ovärdigt att barnfamiljer inte ska kunna gå på fotboll i lugn och ro, säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S).

Fyra personer greps av polisen efter sammandrabbningar på Drottningtorget och Centralstationen mellan blåvitt- och djurgårdensupportrar. Två greps för misshandel, en för våld mot tjänsteman och en för skadegörelse.

- Jag tycker det är jättetråkigt att vi får våldsamma händelser i samband med matcherna, som nu senast under påskhelgen. Vi ska begränsa deras möjligheter att kunna bråka.

Hulthén och de övriga politikerna i kommunstyrelsen har nu begärt en hearing mellan kommunen, polisen, klubbarna och expertis för att kunna stoppa våldet.

- Vi har en mängd matcher framöver i Göteborg, konstaterar Hulthén, som uppger att läget är akut i den här frågan.

- Vi måste få stopp på bråken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".