Angered visar upp sig

Trots ekonomisk kris fortsätter Angered att vara ett ständigt växande område. Universitetet expanderar där ute och många företag satsar. För att lansera den bilden för övriga Göteborg visar man nu upp sig i Nordstan.

På 144 kvadratmeter tränger Angered ihop sig i Nordstan idag och imorgon. Det är Gunnared och Lärjedalen som vill visa vad som händer i det expansiva området. För det måste man själv söka sig ut till göteborgarna, tror Jan Åke Ryberg som är samordnare för Vision Angered. 

– Det är cirka 500 000 som går igenom Nordstan varje dag så det är klart att det är där vi vill vara och visa upp oss.

En av dem som stannade till vid Friluftsfrämjandets monter var Göran Bennarsten:  – Jag har knappt varit där och företäller mig en massa höghus. Det är fin natur runtomkring så det är säkert ett kanonområde.   

Siv Berntsson är mycket förtjust i Angered och har en son som som boxas där medan David Janssons bild av nordost börjat bli lite bättre eftersom han har gymnasiekompisar därifrån .  Men han betraktar ändå området som slum och säger att det beror på att media mer rapporterar om negativa saker än om positiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".