Bildtext: Lotta Magne är elev på Sigrid Rudebecks gymnasium och förbereder en flagga som ska användas till Slaget om innerstan. Foto: Anna Brodin/SR Göteborg.

Elever tävlar i läktarkultur

På fyra gymnasieskolor i Göteborg och Mölndal förbereder sig eleverna för fullt för ett stort evemang med fokus på läktarkultur - ett högaktuellt ämne. Slaget om innerstan heter evenemanget, men det handlar definitivt inte om bråk utan om glädje och kamratskap.

Johan Lorentzon som går på Sigrid Rudebecks gymnasium ska vara med i tävlingen.

– Vi har jobbat mycket för att det ska vara lugnt, en positiv kupp.

Två killar sågar flaggstänger till banderoller i aulan på Sigrid Rudebeck. På onsdag ska skolan tillsammans med tre andra skolor - Hvitfeldtska, Schillerska och Fässberg - delta i evenemanget Slaget om innerstan.

De kommer att hålla till i Lisebergshallen där de ska spela en fotbollsturnering, men det är inte det som är det viktiga.

Utan i stället är Slaget om innerstan en läktarkamp och en jury kommer att utse den bästa hejaklacken.

Syftet att stärka kamratandan på skolorna och Jonathan Konyi som är projektledare tror att Slaget om innerstan är här för att stanna.

– Jag hoppas att många andra skolor hakar på och antingen gör egna turneringar eller skapar något större. 

Slaget om staden hålls nästa onsdag, den 22 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".