Allsvenskan, Trelleborg-Gais

Förlust för GAIS mot Trelleborg

Gais var snäppet bättre före pausen. Men energinivån sjönk när Andreas Drugge satte 2-0 vilket bäddade för slutresultatet 3-0 (1-0).

Första vinsten för Trelleborg och första målet för Andreas Drugge.

Där i den situationen, med fyrtio minuter kvar, var Dime Jankulovski inte helt lyckad. Gaismålvakten boxade ut bollen i gapet på Drugge som bara hade att sätta till foten.

Torsdagskvällen på Vångavallen blev svår för Gais. Trots att laget spelade piggt och finurligt och hade bollen mest före pausen. I hård motvind. Men Trelleborg har ett jättelöfte i målet.

Victor Noring har nu gjort tre imponerande allsvenska matcher och bara släppt in ett mål. 18-åringen var lugn och agerade med pondus i sitt målområde. Det som Gais vaskade fram tog Noring hand om.

Trelleborgs spel var blekt i den kraftiga medvinden före paus. Men ändå blev det 1-0 när Marcus Pode sprang i djupled och tåade bollen förbi Jankulovski.

Sista halvtimmen var Gais helt borta. Trelleborg tog över helt och hade två tre chanser att öka målskörden.

Det blev ett tredje mål, på frispark, Kristian Haynes fick fullträff från drygt tio meter. Trelleborg håller den förlustfria lilla sviten på tre matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".