Suzanne Osten kommer för första gången till Göteborg för att regissera. Med sig har hon Simon Norrthon och Ann Petrén. Foto: Jonas Kündig.

Osten forskar om göteborgarna

Dramatikern, regissören och professorn Suzanne Osten kommer för första gången till Göteborg för att regissera.

Den nyskapande dramatikern från Dramatiska institutet och Unga Klara ska nu göra en föreställning kallad ”Publiken” på Stadsteatern.

Där forskar hon i vad göteborgarna vill ha och vilka Göteborgs teaterpublik är.

– En teaterfest som ska utmana göteborgarna. Den handlar om kärlek, begär, meningen med i livet, teater och vad man inte får prata om i Göteborg och vad är det värsta man kan göra i Göteborg.

Vad är det då?

– Det måste man komma hit för att se.

En inspirerad Suzanne Osten berättar om föreställningen Publiken av den radikale och homosexuelle författaren Federico Garcia Lorca som mördades av Francoregimen 1936 just på grund av det.

Susanne Osten känner att spanjoren sänt henne sin text och både lyrik, dans, magi, musik och hästar utlovas.

Nu kommer den kända dramatikern till Göteborg för att försöka röra om i grytan. Med sig har hon Simon Norrthon och Ann Petrén. Och Petrén ser fram emot att jobba med den konstnärlige ledaren från Unga Klara.

– Man vet att man kommer att får vara med om något som man inte har varit med om förut. Det klart att det är jätteläskigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".