Bild: Polisens förundersökning.

Fängelse för bomb mot åklagare

Två män dömdes idag till fleråriga fängelsestraff för inblandning i bombdådet mot chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan.

De två männen döms 3,5 års fängelse vardera för allmänfarlig ödeläggelse och hot mot tjänsteman. Åklagaren har hävdat att de två agerade på uppdrag av av det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack.

Barbro Jönsson har haft flera mål med kopplingar till olika kriminella gäng. När hennes bostad delvis sprängdes sönder planerade hon att åtala sex män där samtliga hade anknytning till Wolfpack.

Det var den 20 november 2007 som de två männen, enligt åklagaren, slog till mot Barbro Jönssons villa i Trollhättan. Hon hade strax innan lämnat bostaden. Experter på sprängvåld har uttalat att hade Jönsson varit kvar hade det kunnat gå riktigt illa för henne.

Åklagaren hade tidigare också valt rubriceringen försök till mord, men ändrade det när han fann det styrkt att männen hade försäkrat sig om att hon hade lämnat bostaden när bomben läts detonera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".