Politiker enas mot regeringen

För att rädda fordonsindustrin går gruppledarna för samtliga partier i kommunstyrelsen i Göteborg i dag samman i ett brev till regeringen.

Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén säger att det nu krävs samling över blockgränsen för att Sverige ska behålla sin ställning som en stark industrination.

I brevet till regeringen framhåller kommunstyrelsens gruppledare sin tro på fordonsindustrin och att det är viktigt att lastvagnstillverkningen har en bra position när konjunkturen vänder.

Bland annat vill man att det satsas på utbildning istället för uppsägningar, så att personal finns tillgänglig för en snabb produktionsökning när efterfrågan ökar och att det forsknings- och utvecklingsbolag för fordonsindustrin som regeringen beslutade om i december förra året nu kommer igång. Allt för att Sverige inte ska tappa marknadsandelar till konkurrenter i andra länder.

Gruppledarna vill också se satsningar från arbetsförmedlingen på yrkesinriktade utbildningar, så att de som blir arbetslösa kan få nya jobb i branscher där chansen är god att få jobb efter en ganska kort utbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".