Det eldhärjade området är fem kvadratkilometer stort. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

Räddningstjänsten kvar i Vättlefjäll

Det brinner fortfarande på ett ställe i Vättlefjäll efter helgens stora skogsbrand i terrängen mellan Bohus och Nödinge. Det eldhärjade området är fem kvadratkilometer stort och det motsvarar hela centrala Göteborg.

Lennart Matsson var en av de frivilliga som jobbade med att stoppa branden från att nå Alehofs klubbhus i Dämmekärr. Elden var bara 50 meter bort på andra sidan en bäck.

– Igår var vi här och sprutade vatten för att dränka omgivningarna här ifall vinden hade fått fart på elden igen. Men som tur var blev det inget igår. Det måste vara någon däruppe som har en hand över oss, så vi hade tur.

25 brandmän och 50 militärer och hemvärnsmän är idag sysselsatta med släckningen i Vättlefjäll.

De cirka 20 hushåll i Bönabo som i lördags kväll evakuerades undan röken och elden kunde igår eftermiddag återvända till sina hem där brandslangarna fortfarande ringlar längs vägen.

Evert och Anita Johansson i Bönabo är glada över att vara hemma igen och att allt gick väl, men de är inte helt nöjda med informationen de fått från Ale kommun.

– Vi fick ingen information om att det skulle vara möte. Vi hade rena turen som fick den information. För oss var den väldigt värdefull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".