RIK kan fortsätta spela elithandboll. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

RIK fick elitlicens

Handbollsklubben RIK kan även nästa säsong spela elitseriehandboll. På tisdagskvällen blev det klart med elitlicens för klubben, som under längre tid haft problem med ekonomin.

Klubben har bland annat dragits med stora skatteskulder.

- Men vi har genomgått ett stålbad i föreningen och vänt på varje sten, säger RIK:s ordförande Hans Strömsnes, som nu ser fram emot att fortsätta utveckla organisationen och finansieringsformerna.

- Vi har nog redan kommit längre än de flesta andra idrottsklubbar när det handlar om att hitta finansiering. Vi har ju tvingats vara kreativa.

Förhoppningen är enligt Strömsnes att de projekt klubben nu arbetar med skall leda till att en gång för alla sanera klubbens ekonomi.

- Vi gick in i den här säsongen med ett negativt kapital på 2,5 miljoner. Vi har betat av en halv miljon av dessa pengar men inkomsterna vi beräknar att vi får in under hösten kommer göra att vi klarar oss bra.

- Vi ska inte behöva ha en diskussion om huruvida vi klarar eller inte klarar en elitlicens igen. Vi ska inte heller vara hos Kronofogden fler gånger, säger Hans Strömsnes.

Den gångna säsongen drog RIK in spelarlönerna på grund av den usla ekonomin. Några större nyförvärv till nästa säsong har klubben inte råd med. Fokus kommer att ligga på att utveckla de egna talangerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista