AMF-skandalen kan göra uppslutningen mindre 1 maj. Foto: Anders Wejrot/Scanpix.

AMF kan påverka demonstrationståg

Föreberedelserna inför arbetarrörelsens stora dag, 1 maj, imorgon pågår för fullt. Inte minst märks det i källaren på socialdemokraternas högkvarter i Göteborg.

”Rättvis skatt för sjuka, pensionärer och arbetslösa!” Så står det på ett plakat som socialdemokratiska kommunalrådet Anna Johansson visar upp i socialdemokraternas högkvarter.

– Inriktningen blir att jag ska prata om den förändringen som det här landet genomgår och som jag tycker är till det sämre. Att vi kan bättre än så här, säger Anna Johansson som ska tala i Angered och Kungsbacka.

Hur tror du AMF-skandalen märks i demonstrationsleden imorgon?

– Omöjligt att svara på.

Olof Konge som promenerade över Olof Plames plats i vårsolen tror att AMF-skandalen till viss del kan påverka tågen imrogon.

– För marginalsossarna gör det nog det, de som vacklar lite. Sedan finns ju betongsossarna som inte skyr någonting. Det får vi se imorgon hur glest det är mellan flaggorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".