Stor mc-protest på Heden

Omkring 500 mc-förare kom igår till parkeringsplatsen på Heden för att protestera mot de nya parkeringsreglerna för motorcyklar och EU-mopeder. En namninsamling har också samlat in cirka 2200 namn.

Som vi tidigare berättat i Västekot så får fordonen inte längre parkeras intill cykelställ i Göteborg utan de ska istället stå på vanliga parkeringsplatser.

Och det har väckt starka känslor bland motorcykelfolket - säger Ulf Aspestedt en av initiativtagarna till den lyckade protestaktionen.

– Det är väldigt skönt och väldigt roligt att så många tycker att det här en viktig fråga, säger Ulf Aspestedt.

Ni har lagt beslag på halva Heden idag, varför det?

– Vi tycker inte om att man inte får parkera på andra ställen, att de tar bort det här med att stå bredvid cykelställen, säger Jan Blomgren, en annan av de protesterande mc-förarna.

Handlar det om pengar, att ni måste betala för parkeringen?

– Det är ju inte det stora problemet, det är inte det det handlar om. Blir det ingen förändring av det här nu så kommer vi tillbaka den 30 maj och gör samma aktion. Och sker det inte fortfarande någonting så kommer vi tillbaka varje lönehelg tills det sker någonting, säger Ulf Aspestedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".