Förlikning i mål om tredjehandsuthyrning

Det blev ett laddat möte i tingsrätten idag när Dragutin Moro från Frölunda skulle göra upp med det företag som förvandlade hans lägenhet till kommunal akutbostad. Dragutin Moro hade begärt 39 000 kronor för saker som försvunnit ur lägenheten, men fick nöja sig med 12 000 i en förlikning.
Det skulle kosta mer än det smakar för Dragutin Moro att fortsätta processen eftersom det vid uthyrningen inte undertecknades nån inventarielista. Företaget kräver bevis för att betala. Moro säger att han litade på HL Dataanalys, som bara skulle ha bostadsrätten till enstaka övernattningar för sina chefer. Istället placerade kommunen akut bostadslösa i lägenheten och HL Dataanalys inkasserade den flerdubblade hyran. Stadsdelsnämnd Bergsjön avslöjades som hyresgäst och nämnden har fått kritik av länsstyrelsen för att kontrakt aldrig kontrollerades.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".