Regionen vill förlänga arbetslivsprojekt

Projektet Gröna Rehab i Botaniska trädgården bör permanentas. Det föreslår den politiska majoriteten (S, FP och C) i Västra Götalandsregionen inför nästa års budget.

I Gröna Rehab kan långtidssjukskrivna regionanställda få hjälp att komma tillbaka till arbetet genom hantverk och trädgårdsarbete tillsammans med bland annat kroppskännedom, avslappning och samtal. Projektet som funnits i tre år bygger på kunskap om hur naturen kan ge återhämtning och minska stress.

– Det är fantastiskt att se vad Gröna Rehab har betytt för personer som varit sjukskrivna länge. Gröna Rehab är ett mycket intressant komplement till annan rehabilitering. Jag är stolt över att vi i Västra Götalandsregionen kan erbjuda våra anställda möjligheten att genom trädgård och natur kunna komma tillbaka till arbetslivet, säger Karin Engdahl, regionråd och ordförande i Västra Götalandsregionens personalutskott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".