IF Metall kritiskt mot volvobesked

IF Metall på Volvo personvagnar reagerar nu på torsdagens besked om att företaget och regeringen beslutat att skjuta upp förhandlingarna om garantier för det planerade lånet på två miljarder euro som företaget skulle få av Europeiska investeringsbanken.

Mikael Sällström, ordförande för Volvo verkstadsklubb, är oroad.

– Det är ju oroande. Det blir ju förfärligt. Både Volvoledningen och vi har ju varit ganska tydliga med att dessa pengar behövs för framtida satsningar, säger Mikael Sällström.

På torsdagen meddelade alltså Volvo Personvagnar att de tillsammans med regeringen beslutat att lägga förhandlingarna om ett lån från EIB på is. Pengarna var tänkta att användas för att ta fram miljövänlig teknik. Och det hade varit ett välbehövligt tillskott i Volvos kassa. Företaget gick ju med en förlust på över två miljarder kronor under första kvartalet i år.

Volvo Pv:s presschef Maria Bohlin, säger till Västekot att beslutet kan innebära fördröjningar i de påtänkta miljöprojekten, något som Mikael Sällström, ordförande för Volvos verkstadsklubb också är orolig för.

– I förlängningen kan det ju leda till att vissa projekt blir fördröjda och uppskjutna. Och drar man det riktigt långt så innebär ju det mindre jobb, säger Mikael Sällström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".