Angered

Tunnlar viktigare än mål

Idag inleddes en annorlunda fotbollsturnering på Angereds torg.  Det handlar om gatufotboll där man spelar en mot en eller två mot två och det är det eleganta spelet som premieras.

Gunnilse IS arrangerar turneringen och Mario Jadonic håller i trådarna.

– Det kommer bli glädje för killarna här. Vi gör allt detta för våra ungdomars skull.

Vad lär man sig som fotbollspelare av den här varianten?

– Det är här det börjar med den här streetfotbollen. Man blir kreativ, man slår en tunnel och man spelar en mot en eller två mot två.

– Och det gör man ju hemma på gården med, säger Mario som själv har en elitkarriär som spelare bakom sig i bland annat GAIS och Assyriska i Södertälje.

Gatufotbollen kallas Panna och turneringen på Angereds torg idag och imorgon är den första av fyra SM-deltävlingar. Final spelas i Stockholm i höst.

Den inhägnade runda konstgräsplanen är bara 6 meter tvärsöver. Det är först till 5 mål som gäller, men det speciella är att en snygg tunnel på motståndaren kan avgöra vad det än står i matchen.

Ado Hadzialic är med i Gunnilses P 94:or och han tycker det ska bli skoj att pröva gatufotbollen inne i buren:

- Alltså tekniken och allting, målen och alla tunnlar - det kommer bli suveränt och jätteroligt, säger Ado som hoppas kunna gå vidare i den stora turneringen. Spela ska han göra tillsammans med en kompis.

Satsar du på att göra många mål eller slå en snygg tunnel?

– Jag ska försöka gå på tunnlar hellre än mål faktiskt, säger Ado.

Peter Stenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista