M vill ha nattöppet i hela stan

Moderaterna och Folkpartiet vill tillåta nattöppet på krogen till klockan fem i hela Göteborg. Bland annat i Linnéstaden skulle det gå bra utan påtagliga negativa konsekvenser och störningar, hävdar partierna.

Idag är det bara vissa krogar på ”utpräglade nöjesstråk” i Nordstans och Lorensbergs polisområden, som får ha öppet efter tre.

Det nya förslaget krockar med det förbud mot alkoholservering efter tre på natten som regeringens utredare nyligen föreslog i en ny alkohollag.

– Det blir ju en koncentration på Avenyn och det finns nöjesstråk på andra ställen som mycket väl kan ha det här öppethållandet. Däremot om man inte kan hantera ordningsproblemen så ska man inte ha tillstånd, säger Jan Hallberg, moderat kommunalråd.

Ni kommer med det här förslaget och samtidigt driver era partikamrater fråga om en ny alkohollag att ingen ska få ha öppet efter tre.

– Det är väl gissningsvis en kompromiss som leder till det här generella, men jag tror att man ska se mer till individuella ansökningar från olika restauranger och vara stenhård på att dra tillstånd och hålla efter de som inte kan sköta det. Alltså, vara liberal med tillstånd och tuff med att dra in dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista