Kriminellt nätverk bakom värdetransportrån

Efter en snart tre månader lång nationell polisutredning kommer inom kort minst 14 personer att åtalas vid tingsrätten i Göteborg.
Alla misstänks för inblandning i rån eller rånförberedelser mot två värdetransporter i både Göteborgs- och Stockholmsområdet. Tre av dom nio män som sedan i somras sitter häktade för förberedelse för rånet mot en värdetranpsort i Bohus knyts även till ett annat - fullbordat - rån i Tumba utanför Stockholm i april. Enligt länskriminalens utredningschef i Västra Götaland Ronald Bagge tillhör de misstänkta ett kriminellt nätverk. Fem av de häktade kommer att åtalas vid tingsrätten i Göteborg, enbart för rånet i Tumba. Polisen i Göteborg planerar för en stor rättegång i början av oktober. Huvudförhandlingarna väntas vara i en och en halv månad. Av utrymmesskäl kommer de att hållas i polishusets hörsal i Göteborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".