Gais-Kalmar 2-2

Gais-Daniel Mendes 2-2

Gais såg på söndagen ut att gå mot sin första seger mot Kalmar på över tre år. Men Kalmars inhoppare Daniel Mendes såg till att hålla sitt lags förlustfria svit mot Gais vid liv.


Wanderson såg ut att ha brutit trenden med sina två mål. Gais såg ut att vara på väg mot sin första seger mot Kalmar i allsvenskan på tre år, en månad och tio dagar.


Så dök Mendes upp. 1-2 i den 89:e matchminuten. Och 2-2 på tilläggstid.


En poäng till Gais med smak av förlust. En poäng till de svenska mästarna med smak av seger.


Matchen var en knapp timme gammal när Pär Eriksson fick med sig bollen i kamp med två Kalmarförsvarare i gästernas straffområde. Den unge Gais-anfallaren lyckades inte få till ett avslut – men det gjorde däremot Wanderson som kom springande snett bakom Eriksson.


I den 81:e matchminuten såg samme Wanderson ut ha satt spiken i Kalmars kista när han skruvade in ett perfekt skott i Petter Wastås vänstra kryss.


Men brasilianens sjätte och sjunde ligamål för säsongen - som innebär andra andraplats i skytteligan - räckte inte för att Gais skulle bryta trenden mot Kalmar.


Slutresultatet innebar även att den målrika trenden lagen emellan håller i sig. Det speglar dock inte de svenska mästarnas oförmåga att skapa längre anfall, för att inte tala om målchanser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista