Saab öppnar för återanställningar

Efter semestern höjer Saab produktionen från 100 till 220 bilar dag. Det innebär att man kommer att behöva återanställa personal. Enligt IF Metalls Paul Åkerlund är produktionsökningen en del av affärsplanen för Saab. Man har räknat med att när läget stabiliserar sig, kommer tilltron till Saab att öka och försäljningen tar fart igen.

– Det är precis vad som har hänt, säger Åkerlund på IF Metalls hemsida. För att klara leveranserna av bilar till våra kunder, måste vi planera för produktionsökning.

Hur många som kommer att återanställas är inte bestämt än. Men nu när beslutet om taktuppgång väl är taget, är framtida bemanning något som produktionsledningen kommer att räkna på.

– Under nästa månad räknar vi med att andra pusselbitar faller på plats och bland dem finns den viktigaste av alla, nämligen ägarfrågan, säger Åkerlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista