Adjö för Wernbloom: "Motståndarna lär inte sakna mig"

Över 150 matcher har han gjort i den blåvita tröjan. Men nu väntar proffslivet för IFK Göteborgs färgstarke stjärnspelare Pontus Wernbloom som kommer saknas av medspelarna och fansen, men inte av motståndarna. Åtminstone inte om du frågar Pontus själv.

- Nä, motståndarna är nog glada att bli av med mig. De gillar nog inte mig, vilket är tråkigt. Men det kanske är befogat, säger han och skrattar.

- Jag har haft så jäkla roligt här. Tror inte att det är många som har så kul på sitt jobb som jag har haft.

Pontus Wernbloom har också nära till skratt i dessa dagar. Fotbollslivet leker. Efter lördagens avskedsföreställning hemma mot Brommapojkarna, och efter stundande U21-EM på hemmaplan väntar proffslivet på honom. Holländska AZ Alkmaar blir de kommande fyra åren klubbadressen för den 22-årige kungälvspojken, som utvecklats en hel del under sina år i Blåvitt.

- När jag kom hit var jag en kämpe. Slet och stångades. Men jag har utvecklats under tiden och gått i rätt riktning.

- Jag tror jag har blivit lugnare som människa också, var nog mer hetsig när jag var yngre.

På planen har du ändå varit kaxig?

- Javisst, men man får ju vara lite matador när man kliver ut på gräset. Utanför kan man vara lugn och städad, men på planen har jag nog varit...ett svin, nästan.

På lördag väntar avtackningar och hyllningar för Wernbloom, som inte tagit emot några inofficiella avtackningar från lagkamraterna.

- Äh, de är kanske glada att bli av med mig också, vad vet jag! Nä, jag hoppas att jag kan komma tillbaka hit ändå. Jag tar inte det här som ett adjö, mer som ett "på återseende". 

- Sedan vet jag inte om klubben vill ha mig tillbaka, de kanske ber mig dra åt helvete, säger Pontus Wernbloom. Och skrattar.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista