T-bana kan bli aktuell i framtiden

Det kan bli aktuellt med vissa tunnelbanesträckningar i Göteborg i framtiden, efter byggandet av Västlänken. Det säger kommunstyrelsens ordförande Annelie Hulthén. Pendeltågstunneln under Göteborg ska bland annat dras via Korsvägen och Haga, vilket öppnar för en hel del möjligheter, menar hon.

–Det är ju förgreningarna sedan som jag tycker är de mest intressanta. Från Haga har du Sprängkullsgatan och i förlängningen Söderleden. Hade det funnits spår där så hade det underlättat stadens utveckling väldigt mycket.

Tidigare under veckan har Sveriges Radio berättat att planerna på en tunnelbana i Göteborg tidvis varit långtgående. De olika utredningarna som gjorts har förstås aldrig omsatts i praktiken, men det kan bli aktuellt att använda vissa delar av dem i framtiden, säger Annelie Hulthén.

–Säg att vi har en Västlänk åtminstone 2020, då är frågan vad nästa del blir. Det hade löst väldigt många av våra problem om spårvagnen gick under jord.

Frågan är då när ett sådant eventuellt förslag skulle kunna tas fram. Ja, enligt Annelie Hulthén är det i alla fall inte realistiskt att göra det just nu.

–I nuläget tror jag inte det. Vi är så fokuserade på både den nya älvförbindelsen och framförallt på Västlänken. Mer än så tror jag inte att vi klarar av. Men det måste finnas ett liv efter Västlänken också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista