Stor stöldhärva av nya Volvobilar avslöjad

Minst åtta unga män tros vara inblandade i en stor härva av stölder av bl a nytillverkade Volvobilar ute vid Volvos Torslandafabrik.
Flera fall av grova stölder av nytillverkade Volvobilar utreds nu av Länskriminalen i Västra Götaland. Även stölder av andra bilmärken har skett från andra platser och brotten ska ha pågått under ett halvår fram till i somras, enligt åklagaren Kristina Persson. Hon säger till Västekot att ytterligare personer kan komma att delges misstanke om brott, men är i övrigt mycket förtegen om utredningen. De inblandade är yngre män, den yngste bara 17 år - många av dem hemmahörande i framför allt södra Göteborg, men även Kungsbacka. Om dom haft någon koppling till Volvofabriken är i nuläget oklart. Volvo Personvagnars ledning i Torslanda väljer att inte kommentera fallet i nuläget. Ett eventuellt åtal väntas på fredag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".