Inga spår efter skottlossning

Polisen har fortfarande inga spår efter den eller dem som igår kväll sköt en man i magen vid Vårväderstorget på Hisingen. Mannen, en holländsk fotbollsspelare på tillfälligt besök, vårdas på Sahlgrenska sjukhuset och hans tillstånd är allvarligt men stabilt.

– Det finns mycket iakttagelser kring skjutningen, det finns många vittnen att höra och det finns mycket uppgifter att samla in och bearbeta, så utredningen går framåt, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Hur många misstänkta söker ni?

– Det är svårt att säga, vi har ju iakttagelser att det är fyra personer som setts i samband med skjutningen tillsammans med en motorcykel och en bil. De fyra personerna är ju intressanta att prata med och komma i kontakt med.

Polisen vill inte säga om den skottskadade mannen kunnat höras.

– Vi har inget motiv, och vad vi kan säga är att det inte finns något i nuläget som tyder på kopplingar till tidigare händelser, eller till gängkriminalitet i Göteborg, men det är lite för tidigt att låsa sig.

Hur fortsätter ert arbete nu?

– Den tekniska undersökningen på platsen är genomförd och vi fortsätter idag med ytterligare vittnesförhör och så fortsätter vi att knacka dörr i området för att få så mycket substans som möjligt, säger Björ Blixter.

Andrea Valderrama
andrea.valderrama@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista