Prins på plattform gjorde reklam för motortävling

Inför helgens biltävlingar i frihamnen i Göteborg hölls idag en annorlunda presskonferens. Ett tiotal journalister hissades 50 meter upp i luften på en specialbyggd plattform tillsammans med tävlingsledning och förare. Fastspända i specialstolar kunde man sedan ställa frågor och fotografera.

– Själva hisssandet var väl möjligtvis en symbol för att det är en hisnande känsla att se motorpsort. Det är trångt i evenemangsluften och ska man få lite uppmärksamhet får man hitta på lite unika grejer, säger Thomas Lindskog, vd för Göteborg City Race.

Vad kostar det att hyra den här plattformen?

– Det kostar en del, men vi tror att det är värt det. Jag vill inte kommentera några kostnader, säger Thomas Lindskog.

Till helgen väntas drygt 40 000 personer besöka Göteborg City Race. I år har tävlingen vuxit med större läktare för att förbättra sikten och fler kringarrangemang.

En av deltävlingarna i STCC, svenska stardardbilsmästerskapet, kommer att avgöras på den trånga banan i frihamnen, men när den stora presskonferensplattformen hissades upp i luften av en lyftkran var det en av förarna i en annan tävlingsserie, Carrera Cup, som var det populäraste intervjuobjektet: självaste prins Carl Philip.

– Idag är det första gången jag ser banan, men det ska bli fruktansvärt kul.

Vad tycker du om banan?

– Det ser riktigt bra ut, väldigt smal och annorlunda jämfört med det man har kört innan, sade prins Carl Philip.

Eric Öbo
eric.obo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista