Gemensam satsning för ny E20

Alingsås Kommun, Vägverket och Västra Götalandsregionen gör en stor gemensam satsning för att bygga ut några viktiga etapper av E20.

Det handlar om sträckan genom Alingsås och sträckan mellan Alingsås och Vårgårda som kommer byggas ut för totalt närmare 1,8 miljarder kronor.

Staten står för större delen av summan, men Alingsås Kommun är med och tillför 40 miljoner kronor till projektet och Västra Götalandsregionen lägger in 100 miljoner.

- Utbyggnaden av E20 är mycket viktig för hela Västra Götaland. Därför är Västra Götalandsregionen beredd att gå in och förskottera de här projekten, säger Kent Johansson, regionråd från Västra Götalandsregionen, i ett pressmeddelande. Även Vara kommun är med i avsiktsförklaringen.

Avsiktsförklaringarna bygger på att objekten ingår i en framtida nationell plan från 1 november 2009 och att redovisad byggstart sker mellan 2016-2018.

- Vi är glada att vi har kunnat hitta en lösning där flera intressenter kan medverka till finansiering av aktuella E20-objekt, säger Ulrika Honauer, vägdirektör, Vägverket Region Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".