Bästa grundskolorna finns i Partille

Partille ligger i topp och Ale kommun i botten - när det gäller jämförelser mellan kommunala grundskolor i vårt sändningsområde. Det visar en rapport som Sveriges kommuner och landsting, SKL presenterade idag.

Sveriges kommuner och landsting har alltså jämfört alla kommunala grundskolor i landet med elva så kallade resultat- och sju resursindikatorer. Det kan handla om exempelvis barnens reultat i svenska matematik och engelska.

I topp i vårt sändningsområde ligger Partille kommuns skolor - i hela landet på en 20:e plats.

Bland dom hundra bästa kommunerna i hela landet finns också grundskolorna i Kungälv, Mölndal, Orust, Stenungsund, Tjörn, Öckerö, Lerum och Härryda.

Men Alingsås hamnar på 117 plats, och Göteborg på 174 plats. Ale kommer sist i Göteborgsområdet på en 233 plats. Bland annat är det betygen i matte, engelska som drar ner Ales placering.

I en kommentar till rapporten säger SKL att resultaten för eleverna i landets grundskolor har blivit bättre i många kommuner, och att man vill att kommuner tar tag i dom utmaningar och problem som presenteras i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".