Skottlossning på Avenyn

En man avlossade på fredagsmorgonen mellan tre och fem skott med ett automatvapen mot restaurangen Avenyn 10 på Kungsportsavenyn.
Det var runt halv fem i morse som en man beväpnad med ett automatvapen avlossade flera skott mot en uteservering på Kungsportsavenyn. En del av personalen var kvar inne i serveringslokalerna men uteserveringen var tom och ingen person uppges vara skadad. Mannen sprang sedan ifrån platsen och är fortfarande på fri fot. Det är det andra dådet på kort tid utanför restaurangenen på Avenyn 10. I mitten av augusti briserade en handgranat under en bil i närheten av samma restaurang. Polisen säger till Sveriges radio Göteborg att de utgår från att det finns ett samband mellan händelserna och letar möjliga förövare i kriminella kretsar. Mannen beskrivs av vittnen som kort och yngre. Han riktade vapnet mot uteserveringen utanför krogen, som var stängd. Ingen person skadades vid skottlossningen. Sedan skotten avlossats lade mannen ifrån sig vapnet och försvann springande från platsen. Polisen tog upp jakten på mannen med hjälp av polishundar men har fortfarande inte hittat mannen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".