1 av 3
Foto: Sveriges Radio Göteborg
2 av 3
FOTO Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
3 av 3
FOTO Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Miljonvärden upp i rök i Frihamnen

I Göteborg har en magasinsbyggnad i Frihamnen totaltförstörts i en brand i natt. Värden för miljontals kronor har förstörts. Branden har synts över stora delar av stan. Ingen människa uppges ha kommit till skada. Vid sjutiden på morgonen var branden under kontroll.

Polisen misstänker att branden är anlagd, på grund av dess explosiva förlopp.

Hela byggnaden, som beskrevs som sju sammanbyggda magasin, är övertänd. Bland annat har stora och små motorbåtar brunnit upp, enligt räddningstjänsten. Ett fyrtiotal brandmän bekämpade som mest, elden som ett tag hotade flera andra byggnader i Frihamnen i Göteborg.

Räddningstjänsten arbetade under natten med att få kranar till platsen för att försöka rädda båtar utanför den brandhärjade byggnaden.

Branden är så pass stor att den kan ses inifrån innerstaden. En del explosioner från gasflaskor har hörts under natten, men det finns ingen risk för fler explosioner. 

Polisen vet hittills inte vad som kan ha orsakat branden. Inga människor ska ha befunnit sig i det drabbade området, enligt Stefan Gustafsson. När Räddningstjänsten kom på plats så var det en fullt utvecklad brand i en av lagerbyggnaderna.

I lagerbyggnaden finns flera båtföretag och ett företag som säljer orientaliska mattor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".