Ingen spårvagn 2 och 8 i sommar

Imorgon (söndag) går Västtrafik över till sommartidtabeller och i samband med det kan de boende i flera kranskommuner se fram emot en del nyheter. De nya linjerna i kranskommunerna är en del i satsningen på att öka resandet med kollektivtrafiken i regionen.

Till att börja med kommer tre busslinjer i Kungsbacka att köra oftare på helgerna från och med den 14 juni. Dessutom kommer en linje, nummer 742, att börja köra oftare på vardagarna.

Och i Ale utökas den populära expresslinjen till Göteborg, Lila express. Busslinjen ska nämligen börja köra även under kvällar och helger. Dessutom kommer en ny entreprenör, Swebus, att börja köra i Ale och det betyder nyare och fräschare bussar som bland annat har lägre golv.

Vad det gäller Göteborg kommer inga större förändringar att ske när trafiken går över till sommartid.

Men några saker som kan vara värdefullt att känna till på spårvagnsfronten är att linje 2 och 8 dras in under sommaren och börjar köra igen först i mitten av augusti. Samtidigt blir det tätare turer på 4:ans spårvagn. 

Linje 9 går ända ut till Saltholmen. Många busslinjer som linje 185 mellan Volvo Torslanda - Frölunda Torg går inte under sommaren. I 185- ans fall kör den inte 13 juli -9 augusti.

Alla förändringar finns att hitta på Västtrafiks hemsida.