Rockmusik i Majorna för sommarlovslediga ungdomar

Istället för den traditionella fotbollsskolan för sommarlovslediga ungdomar, så har tio ungdomar i Majorna fått sina musikdrömmar uppfyllda när de lärt sig spela rockmusik i en veckas tid.

Rocklov 2009 kallas evenemanget och ungdomarna som är mellan 12 och 14 år har svettats ordentligt när de repat hårt.

–  Jag har alltid varit med och spelat och så, men sjung har alltid varit min grej. Jag har sjungit hela mitt liv, men tar verkligen tag i det nu och försöker bli bättre, säger Oskar Sollenberg, tretton år gammal.

--  Jag visste inte från början att jag skulle vara ensam tjej, det känns helt okej, säger Tove Vidén som spelar elbas och också är tretton år gammal.

Bakom Rocklov 2009 står NBV, Nykterhetsrörelsens bildningsförbund och Hyresgästföreningen. Leder gör Mats Jönsson tidigare sångare i punkbandet Attentat:

--  Nu är det sommarlov och det finns en viss risk, sommarlov, pappa och mamma jobbar. Det florerar ganska mycket alkohol och droger i Majorna. Dom två första veckorna och dom två sista veckorna, då föräldrarna jobbar då är det Azaleas fotbollsskola, så vi kopierar det konceptet men det blir istället rockmusik.