Mer pengar till Hammarkullekarnevalen

Hammarkullekarnevalen får 300 000 kronor i ekonomiskt stöd av Västra Götalandregionens kulturnämnd. Det beslöt nämnden idag.

För karnevalen innebär det att man får chansen att visa sig på fler platser i regionen och samarbeta med andra föreningar.

Tony Parat är karnevalsgeneral och Gloria Estéfan är projektledare.

– Jag tror att det kan bli mycket positivt för området. Det är en plats som ibland beskrivs väldigt negativt. Så farligt är det inte här, säger Gloria Estéfan.

Vad tror du att detta betyder?

– Vi tas på allvar. Hammarkullekarnevalen är inte en lite lokal grej, det är Sveriges största karneval. Nu får vi ett bidrag så vi kan nå ut i hela Västra Götaland. De här pengarna skall ju inte gå till att göra själva karnevalen utan till andra grejer, säger Tony Parat.

Förutom Hammarkullekarnevalen får ytterligare tre kulturverksamheter i Göteborg ekonomiskt stöd och ytterligare ett antal i regionen. Vad beträffar Hammarkullekarnevalen hade föreningen begärt två miljoner kronor men beviljades alltså 300 000 kronor på tre år.

– Vi hade inte mer pengar. Det här får ses som en uppmuntran. Det klart, hade vi haft obegränsade rusurser så hade ju vi tyckt att både de och andra skulle få högre anslag, säger Lars Nordström, folkpartistisk ordförande i kulturnämnden i Västra Götalandregionen.

På nämndmötet idag beslöts också att halvera anslagen till Riksteatern.