Man gripen misstänkt för utrikesministermordet

En 35-årig man har gripits misstänkt för mordet på utrikesminister Anna Lindh. Han är skäligen misstänkt för mordet - vilket är en lägre grad av misstanke.
Mannen greps vid niotiden igår kväll i samband med en fotbollsmatch på Råsunda i Solna. Han var då obeväpnad. DNA-prover har tagits på honom för att jämföra med den DNA som finns på en keps som tros tillhöra mördaren. 35-åringen genomgick igår ett första förhör men polisen är förtegen om vad de gav. Det enda polisen vill bekäfta är att 35-åringen "Inte är olik" ar den man som fastnat på övervakningskamerans bilder på NK strax innan Lindh mördades. 35-årigen är svensk med missbruksproblem skriven i västsverige och har tidigare dömts för flera olika brott som grovt bedrägeri, hemfridsbrott och brott mot knivlagen. Polisen betonar att ytterligare fem personer är intressanta för mordutredningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".