Regeln om porrfilmsfria hotell efterlevs inte

Politikerna i Göteborgs kommunstyrelse övernattar fortfarande på hotell- och konferensanläggningar som visar porrfilm på rummen.
Detta trots att kommunfullmäktige redan i mars månad fattade beslut om att ta fram ett policydokument som ska ta avstånd från hotell med pornografiskt utbud på rummen. I beslutet från i mars sägs klart att politiker och tjänstemän i görligaste mån ska ta in på garanterat porrfilmsfria hotell. Men bland de avtal som finns idag med hotell- och konferensanläggningar över hela Sverige finns just nu bara ett enda porrfilmsfritt alternativ för Göteborgs kommunpolitiker. Enligt kommunledningen beror den dåliga uppföljningen av beslutet på att upphandlingsperioden skedde långt innan frågan kom upp i kommunstyrelsen. Att svartlista eller stryka något hotell från avtalslistan går inte, hävdar Lars Parkbring som är vd på kommunens upphandlingsbolag. Först om två år äger en ny upphandling rum.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".