Fler äldreboende vid torgen i Göteborg

Det ska bli fler bostäder för seniorer vid torgen i Göteborg. För pensionärer och dom som närmar sig pensionen kan det vara viktigt med boendegemenskap nära den service man behöver. Därför vore det bra med seniorboenden vid lokala torg i Göteborg, tycker Göteborgs kommunledning som har nappat på en moderatidé.
Seniorboenden finns på många håll i Göteborg. Tornet i Gårda med 121 bostadsrätter var nästan först i landet när det byggdes i mitten av åttitalet. Sen har det dykt upp seniorlägenheter i Tuve, på Eriksberg, i Askim och Tynnered för att nämna några. Det kan vara bostadsrätter i småhus, eller - som i Kortedala och Bergsjön - hyreslägenheter som senioranpassats. Det finns också liknande planer. I Sannegården på Hisingen ska 100 lägenheter byggas som hyresrätter med larm och tillgång till sjukvård i så kallat trygghetsboende. Nu ska kommunen driva frågorna om seniorboenden med större skärpa, säger man på fastighetskontoret i Göteborg. Det kan öppna vägen för torgnära bostäder, eftersom kommunen måste "förtäta" för att minska bostadsbristen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".