Göteborgs kommun erkänner lagbrott

Göteborgs kommun har misslyckats med att följa LSS - lagen om särskild stöd och service till medborgare med funktionshinder.
Det säger det vänsterpartistiska kommunalrådet Eva Olofsson. Bakgrunden är den kritik som tidigare har riktats mot kommunens sätt att bemöta personer med autism som har rätt till stöd enligt LSS. Enligt LSS ska handikappade få bostad senast tre månader efter att de har blivit beviljade bostad av kommunen. Så har inte skett utan istället har kommunen beviljat bostad för att sedan inte verkställa beslutet. Kerstin Damberg på Föreningen för autism i Göteborg beskriver bostadssituationen för autistiska som katastrofal. Många vuxna med autism bor kvar hos sina föräldrar, ibland ända tills de är över 30 år. Eva Olofsson säger att kommunen är medveten om att man har brutit mot lagen men att man från och med augusti följer lagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".