Cykellopp för cancersjuka barn

Under nio dagar kommer sammanlagt 500 personer att cykla från Lund till Stockholm. De är alla deltagare i loppet Ride of Hope som anordnas för andra året i rad. Dagens etapp startar från Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.

Målet är att samla in 400 000 kronor till Barncancerfonden och varje deltagare betalar 200 kr för varje dag de deltar.

Gary Fleming är initiativtagare och har själv varit drabbad av cancer. Nu vill han kombinera intresse med god gäring och berättar om Ride of Hope.

– Det är ett cykellopp där vi cyklar nio dagsetapper. Vi reser genom Sverige och passerar fem av sex barnonkologavdelningar där vi också stannar. Vi brinner för cykling och känner samtidigt ett socialt ansvar för att hjäpa cancersjuka barn.

Vad betyder det för barnen?
– Jag tror att det är viktigt för barnen att veta att det finns folk utanför de fyra väggar som de befinner sig bakom. Att deras liv inte är en ensam kamp. Vi finns här ute och tänker på dem också.

På plats vid Drottning Silvias barnsjukhus finns också Hisingens cykelklubb.

– Vår roll idag är att samla ihop så många cyklister som möjligt från vår klubb. Vi ska vara glada och försöka få folk att cykla, säger Eva-Lena Westlund, Hisingens cykelklubb.

Peter Stenberg
peter.stenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista