Protest mot privatiseringsplaner

Hamnarbetare i Göteborg kommer i eftermiddag att protestera och dela ut flygblad utanför höstens första kommunfullmäktigemöte mot förslagen att stycka upp stuveriverksamheten i hamnen.

Hamnarbetarförbundet anser att det är "olämpligt att Göteborgs folkvalda avhänder sig makten över prioriteringar och statsningar i hamnen till multinationella koncerner" och man befarar att Göteborg inte ska fortsätta vara ett norderuropeiskt godsnav. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Om hamnen delas upp i tre separata stuveribolag befarar man att det leder till revirtänkande vilket var just det man ville förhindra genom att kommunalisera stuveriverksamheten i början på 80-talet.

Enligt en enkätundersökning, som tidigare i år gjorts i hamnen, är 78 procent av arbetare och tjänstemän emot en privatisering av stuveriverksamheten i hamnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".