Frölunda

Ungdomar känner sig ovälkomna

En del ungdomar känner sig inte välkomma i Ungdomens hus i Frölunda. Verksamheten kritiserades igår vid en debatt i Ungdomens hus.

Sami Yassin från Frölunda var en av dem som kritiserade verksamheten. Han menar att alla stadsdelar inte får lika möjligheter.

– Jag tycker att de satsar på redan skötsamma ungdomar. De ger fel budskap på debatten. De säger att alla har möjlighet att öppna en grupp, men det stämmer inte, säger Sami Yassin från Tynnered.

– De vill ha ungdomar som redan är skötsamma. Varje gång de icke skötsamma ungdomarna frågar efter hjälp eller möjlighet säger man att det inte ligger i deras händer utan att chefer och politiker bestämmer. Det är tomma ord, fortsätter Sami Yassin.

Ungdomens Hus, eller 1200 Kvadrat som det kallas, är tänkt att vara för alla ungdomar från de västra stadsdelarna i Göteborg.

Sami Yassin säger att han och många andra från bland annat Tynnered inte känner sig välkomna och att man från 1200 Kvadrat inte informerar i de andra stadsdelarna om aktiviteter i Ungdomens Hus i Frölunda.

Christian Melo är samordnare för Ungdomssatsningen i Frölunda och han jobbar själv på Ungdomens Hus, 1200 Kvadrat.

– Ibland väljer ungdomarna här att inte bjuda in vissa typer av ungdomar, för att det inte ska bli bråk, säger Christian Melo.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se