Wanderson har spelat utan tillstånd. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Gais anmält

Wanderson spelade utan tillstånd

Som vi tidigare idag berättat så har den allsvenska skytteligaledaren, Gaisspelaren Wanderson do Carmo spelat utan uppehålls- och arbetstillstånd i en och en halv månad. Nu har klubben anmälts.

– Det har uppenbarligen skett en administrativ miss, säger Tony Balogh, GAIS informatör.

Men om det blir poängavdrag, hur agerar ni då?

– Då är vi inne på spekulationer. Jag kan inte uttala mig om något som baserar sig på spekulationer. Vi lever i en ovisshet om vad som ska hända. Vi kan få poängavdag eller böter, bedömningen är något som tävlingskommittén och förbundet får göra i så fall, säger Tony Balogh.

Svenska Fotbollförbundet bekräftar på sin hemsida att Örebro och Hammarby gjort en anmälan om att Gais använt en okvalificerad spelare.

Gais har nu fem dagar på sig att yttra sig i ärendet, sen kommer Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd ta ett beslut.

Gerhard Sager ordförande för Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté berättar vad som kan hända om Gais blir fällt

– Det behandlas då i laga ordning och Gais får möjlighet att yttra sig och sedan fattar disciplinnämnden ett beslut. Det kan bli allt från ett poängavdrag till att man får straffavgift.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".