Scandinavium bygger ut. Foto: Got Event
Utredningen fortsätter

Scandinavium ska bli större

Idag beslutade styrelsen för Scandinavium att utreda om Göteborg behöver en helt ny och större arena, eller en modernisering av den nuvarande anläggningen.

Ett nybygge skulle kunna ha plats för uppåt 20 000 åskådare, en modernisering av nuvarande Scandiavium utöka kapaciteten till maximalt 16 500 åskådare.

Idag har Scandinavium plats för dryga 12 000 åskådare, vilket anses för litet med tanke på konkurrens från andra arenor i landet.

De två alternativen sammanfattas i ett pressmeddelande:

– "Nybyggnation av multiarena skapar en arena som stärker varumärket Göteborg och uppfyller internationella krav med en kapacitet av 18 000/20 000 åskådare. Påverkar inte nämnvärt befintliga arrangemang – Scandinavium kan användas under byggtiden."

– "Modernisering av Scandinavium utökar publikkapaciteten till 14 000/16 500 åskådare. Ger brantare läktare för delar av arenan och större arenagolv. Skapar ökad effektivitet och förbättrad logistik."

Förstudien som väntas vara klar i april 2011 ska klargöra affärsmässiga förutsättningar och utformningen av arenan. Finansieringen till förstudien tas från inkomster från Framtidens kommersiella verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".