Göteborg

Unga sjunger i Konserthuset

I går samlades 30 sångsugna ungdomar från Västsverige för att inleda arbetet med höstlovskören. Kören kommer tillsammans med en ungdomsorkester att framföra ett större musikstycke i Konserthuset i slutet av oktober.

De 30 unga sångarna träffades under lördagen för en första repetition av Gabriel Faurés Requiem. Tillsammans med dirigenten Simon Phipps gick de igenom stycket.

Höstlovskören är ett samarbete mellan Musik i Väst, Göteborgs symfoniker och Vara konserthus och Riksförbundet Unga Musikanter.

Inför själva huvudrepetitionerna senare i oktober får kören nu stycket presenterat för sig. Flera av ungdomarna, som är mellan 14 och 19 år gamla, har körvana och det är något som är ett måste för ett sådant här uppdrag.

Den 25 oktober startar arbetet på riktigt och 28 oktober blir det konsert i Konserthuset. Då ackompanjeras kören av Västra Götalands ungdomsymfoniker.

– Man lär sig väldigt mycket och det är väldigt roligt. Jag är ganska nervös av mig så att det är bättre att sitta som en i mängden än att stå där själv. Jag har sjungit solo också men det är roligare att sjunga i kör, säger 16-åriga Teresa Sundström från Mölndal som är en av körmedlemmarna.

Andrea Valderrama
andrea.valderrama@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".