Partille

Flytt av ungdomsmottagning kritiseras

Risken för fler oönskade graviditeter och könssjukdomar i Partille kommer att öka. Det befarar personalen på kommunens ungdomsmottagning kan bli resultatet, när ungdomsmottagningen nu tvingas flytta från sitt läge i närheten av Porthällagymnasiet till Sävedalen - ett par kilometer därifrån.

Ungdomsmottagningen i Partille hör till ett så kallat primärvårdsområde som heter Södra Bohuslän. Området ska spara mellan 10 och 12 miljoner nästa år. Genom att flytta mottagningen till det hus i Sävedalen där barnmedicin redan ligger sparar man ungefär 500 000 kronor. 

Samtidigt försvinner en sekreterartjänst på ungdomsmottagningen eftersom man också tar bort möjligheten för ungdomarna att träffa en läkare gratis.

Verksamhetschefen Kerstin Torgeby försvarar neddragningarna.

- I år har alla i hela regionen fått det väldigt mycket svårare. Det primära för mig har varit att behålla så mycket personal som möjligt. Ungdomarna drabbas genom att lokalen flyttas men kuratorer och barnmorskor finnns kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".