Slopade kvinnosatsningar på Chalmers

Ny typ av jämställdhetsarbete

I ett nytt jämställdhetsarbete har Chalmers släppt fokuseringen på att bara hjälpa kvinnor. Istället försöker man utbilda både kvinnor och män tillsammans, i gemensamma grupper.

Chalmers har haft stora problem med sexuella trakasserier inom personalgruppen. Nu är förhoppningen att en ökad jämställdhet först når personalen och sedan även sprider sig till studenterna.

– Vi går ifrån det klassiska jämställdhetsarbetet, alltså att stödja det underrepresenterade könet. Vi vill se brett, och se hela miljöer, säger Johanna Almer, jämställdhetsansvarig på Chalmers.

En enkät visade att stora delar av personalen på Chalmers Tekniska Högskola mådde dåligt på grund av könsdiskriminering och sexuella trakasserier. Då gjorde högskolan tvärtemot vad man brukar. Man slutade med tjejkvällar, mentorskap för kvinnor eller kvinnliga nätverk. Det ökar bara utanförskapet, menar Johanna Almer.

– Vi vill inte problematisera och förstärka stereotyper att kvinnor i den här miljön behöver extra insatser för att komma fram. Vi ska se på miljön och strukturerna

Har ni gjort fel tidigare?
– Nej, det tror jag inte. Men det är dags att gå vidare. Det finns studier som visar att det riktade stödet till minoriteter inte är det bästa sättet att komma framåt.

Om ett par år ska Chalmers utvärdera arbetet.

– Om det gått bra ska vi berätta det. Har det gått dåligt ska vi berätta det. Det sorgliga vore om vi inte såg någon skillnad alls, säger Johanna Almer.

                                                                                                           Lisa Sofia Larsson
                                                                                                       lisa_sofia.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".