Regeringens extrapengar till Göteborg

300 miljoner till stadsdelarna

Stadsdelsnämnderna i Göteborg får 300 miljoner kronor av de 375 som regeringen skjutit till. Pengar som främst ska satsas på barn och ungdomar. Annelie Hulthén, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen, säger dock att pengarna bara är en tillfällig lösning för stadsdelsnämnderna.

– Det ger stadsdelsnämnderna en stund att ta det lite lugnt och tänka över vad man vill göra 2011, säger kommunstyrelsens ordförande, Annelie Hulthén.

Den borgerliga alliansen ville att 330 miljoner skulle gå till stadsdelsnämnderna. Hur kommer det sig att det inte blev så istället?
– 330 miljoner är över det sparbeting som vi tidigare lagt på stadsdelsnämnderna, säger Hulthén.

Majoriteten vill avsätta 16 miljoner kronor för insatser som rör ungdomar, bland annat tre miljoner för upp till 600 praktikplatser inom den ideella sektorn.

Just frågan om ungdomars sysselsättning är enligt Annelie Hulthén viktig för majoriteten. Därför vill man satsa på någon form av arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

– Det ska innefatta både praktikplatser, tillsvidare- och visstidsanställningar. Sysselsättning i många olika former, säger Anneli Hulthén.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".